Barnas Oase

Montessoripedagogikken

«Kjærlighet, velvilje og oppmuntring er spakene til den menneskelige sjelen.» Maria Montessori

Vennlighet, vi har hørt mye om dette de siste årene. Det tiltrekker seg stadig flere mennesker. Vi verdsetter kjærlighet for oss selv, forståelse for andre og toleranse. Noen sidestiller imidlertid dette begrepet med slapphet, naivitet, tap av kontroll og autoritet. Så hva er velvillig utdanning? Kan Montessoripedagogikk hjelpe den medfølgende som ønsker å ta fatt på denne veien?

Pedagogen og legen Maria Montessori var den første som observerte at når et barn føler seg elsket, støttet, respektert, velkommen og oppmuntret, når det vet at den voksne foran ham tror på ham, ja da blomstrer det mer og mer og utnytter deres fulle potensiale.

Nåværende nevrovitenskap bekrefter denne teorien om Maria Montessori, ifølge hvilken et varmt forhold til barnet lar hjernen til dette skille ut oksytosin (hormon av empati, generøsitet og tillit), også kjent som navnet på «lykkehormon».

Det er med en positiv, velvillig og bevisst holdning til barna våre at vi vil støtte dem til å blomstre i verden. Hvordan? «Eller» hva? Gjennom små tegn på oppmuntring, et smil, et blunk…, daglig medvirkning. Vi må imidlertid ikke «gi opp» eller «slippe alt», nøkkelen er å forberede barnets miljø ved å definere dette miljøet med enkle regler tilpasset deres alder og deres forståelse. Dermed vil den kunne blomstre fritt samtidig som den respekterer grensene som du vil ha definert før.

For meg er Montessori mye mer enn en enkel pedagogikk. Det er en livsfilosofi som du kan, ja som vi sammen kan integrere, implementere fra de yngste alderen av barna våre og dette starter på daglig basis med utviklingen av deres autonomi og deres personlighet. Læreren, forelderen, følger barnets naturlige utvikling, og tilpasser seg deres ønsker og interesser.

Med BarnasOase vil Montessori-pedagogikk og empatisk oppdragelse blir dine allierte gjennom hele foreldreskapet.

Og som Maria Montessori sa: «Vi vil hjelpe barnet, ikke fordi vi anser det for å være et lite og svakt vesen, men fordi hans kreative energier krever et kjærlig og intelligent forsvar for å forbli hel uten å bli såret. Det er til barnas naturlige energier vi ønsker å hjelpe.»

Partager cet article

NOS DERNIERS ARTICLES

Starten på BarnasOase

Starten på BarnasOase: Maria Montessori sa: «Lær meg å gjøre ting selv.» Denne setningen oppsummerer tydelig hvordan forholdet mellom foreldre og barn bør være. I

Parce qu’un enfant heureux et épanoui passe par un parent serein et attentionné.

Ajoutez votre titre ici